Samlad information om hjälporganisationer

Här har vi samlat information om olika hjälporganisationer som är bra att känna till.

Stockholms Stadsmission- Här finns samtalsgrupper via telefon för äldre. Covid-19 påverkar oss alla, men framför allt drabbas alla som redan hade det svårt. Människor i hemlöshet, ensamhet och fattigdom. Stockholms Stadsmission arbetar intensivt för att fortsätta hålla öppet och ge stöd till alla som är i behov av hjälp. Heba tar ett aktivt samhällsansvar och stödjer Stadsmissionen och Tidningen Situation Stockholm.

Röda Korsets hemsida - Röda Korset samordnar hjälpinsatser i de kommuner där det finns volontärer. Här kan du även anmäla dig som volontär.

Svenska Kyrkans hemsida- Här kan du få stöd på olika sätt.
Du söker på din kommun för att se vad som erbjuds i just ditt område.

BRIS -Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande
barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre
samhälle för barn. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Maskrosbarn- Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn till föräldrar som har ett missbruk, mår fysiskt eller psykiskt dåligt samt för våld. 5-6 barn i varje klass har det jobbigt hemma, när skolor och fritidsaktiviteter stängs blir dessa barn extra utsatta.

Allakvinnorshus- Alla Kvinnors Hus är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med lång erfarenhet av att arbeta med vuxna och barn som utsatts för våld i nära relation.
De ger samtalsstöd, rådgivning och erbjuder skyddat boende till kvinnor, män och barn.
Alla Kvinnors Hus, tar även emot medföljande husdjur. Dessutom verkar för ökad kunskap och förändrade attityder genom information till skolor, myndigheter, politiker, media med flera.

Huskurage - Huskurage arbetar för att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Med anledning av Covid-19, så är det många vuxna som nu lever med större oro för vilka privata, ekonomiska, och samhälleliga konsekvenser Covid-19, har fört med sig.
Detta i sig påverkar också många barn och ungdomar.
Huskurage har därför tagit fram material som riktar sig direkt för barn och ungdomar, men också framtaget specifikt för vuxna.
Heba Fastighets AB (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.