Till senaste kommentaren

När kommer ni att göra ny radonmätning i era fastigheter?

Hej,
Hos Stockholm stad ser jag att ni senast mätte radon i vårt hus 2010, då uppmättes låga värden. Under 2017 renoverades huset vilket skulle kunna ändra mätvärdena. När kommer ni göra nya mätningar?
Johanna

Kommentarer

 • Hej Johanna,

  Vilken bra fråga du ställer.

  Det finns inget lagkrav som anger hur ofta en mätning ska genomföras men Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar att en ny mätning görs c:a var 10:e år eller om det har genomförts byggnadsåtgärder som kan ha påverka radonhalten i fastigheten. Den renovering som genomfördes 2017 anser inte vi skulle kunna innebära att det blev en högre radonhalt i fastigheten. Vi planerar att genomföra radonmätningar i de fastigheter som vi senast mätte 2010 under kommande eldningssäsong, dvs. någon gång under perioden oktober 2020 till april 2021.

  Ha en fin dag och trevlig helg.

  Med vänlig hälsning
  Heba Fastighets AB
  (Uppdaterad )
 • För att inte oroa sig eller bara veta mer hittade jag en bra hemsida för detta. Tydligen ska de mäta tre månader i sträck!

  https://xn--radonmtning-q8a.se/om-radon/
  Johan Andersson
 • Hej Johan,
  Tack för ditt mail,
  Man ska mäta radonhalten i fastigheter vart 10:e år, men för att kunna svara vad som gäller för den fastighet du bor i måste vi veta var du bor.
  Jag föreslår att du mailar vidare din fråga via info@hebafast.se så kan vi styra frågan till den personen som har hand om huset där du bor och du får svar vad som gäller där.

  Önskar dig en bra dag

  Hälsningar
  Otilia
  Otilia Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.