Till senaste kommentaren

Vad har Heba för trivselregler?

Hejsan,
Jag undrar vad har Heba för trivselregler?
Ove

Kommentarer

 • Hejsan Ove,

  Vilken bra fråga du ställer.

  HEBA Fastighets AB har som målsättning att erbjuda dig ett tryggt och trivsamt boende.
  För att alla ska trivas så måste man visa hänsyn till varandra, följa de regler som gäller och inte störa sin omgivning.
  Här är några viktiga regler:

  Ljud
  Ljud kan var mycket störande. Därför bör du undvika att till exempel köra tvättmaskin eller diskmaskin på natten, gå med hårda skor eller flytta runt möbler mer än nödvändigt. Klockan 22.00-06.00 bör du visa särskild hänsyn. Du har aldrig rätt att spela musik på hög volym och det gäller även dagtid. Vill du lyssna på hög musik så använd hörlurar. Meddela grannarna om ni ska ha fest. Tänk även på att stora mängder vatten kan vara störande när du duschar eller badar. Om du störs av ljud från grannen, så är det bästa att tala med grannen först. Om det inte hjälper, kontakta störningsjouren.

  Trapphus, entré och allmänna utrymmen
  Trapphuset ska hållas rent från diverse saker. Cyklar, barnvagnar, pulkor, sopor, dörrmattor, tidningskassar och andra saker får enligt lag inte ställas i trapphus, loftgångar eller entréer. De hindrar dessutom städning. De allmänna utrymmena ska hållas fria från föremål så att de är lättframkomliga för rörelsehindrade, brand- och ambulanspersonal samt städpersonal. Håll entré- och källardörrar stängda för att försvåra inbrott.

  Tvättstuga
  Håll rent och snyggt och följ de enkla regler som finns anslagna. Saknas regler i just din tvättstuga, hör av dig till oss så ordnar vi det. Om du får förhinder att tvätta - kom ihåg att avboka ditt tvättpass snarast möjligt, så att någon annan kan använda tiden istället.

  Rökning
  Rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen som trapphus, hissar, källare och tvättstuga. Sedan 2019 är det också rökförbud i alla nyproducerade lägenheter. Där rökförbudet gäller i lägenheten, på balkongen, loftgång eller uteplatsen om sådan finns, i fastighetens allmänna utrymmen, på av fastighetsägaren anordnade grillplatser, samt inom en radie om 25 meter från huskroppen.

  Grillning
  Grillning på balkongen eller uteplats tillhörande lägenhet får inte förekomma. Grillrök kan upplevas som otrevligt för dina grannar och öppen eld kan orsaka brand.

  Tvätt och vädring på balkongen
  Vädra kläder eller hänga tvätt kan man göra på balkongen, men inte piska eller skaka mattor, då dammet kan flyga in i någon annans lägenhet.

  Parabolantenn
  Får inte monteras på fastighetens balkong, fasad eller tak. Paraboler får ställas upp fritt på balkonggolvet men inte sticka utanför balkongen.

  Skyltar och markis
  Får inte sättas upp utan tillåtelse av Heba Fastighets AB.

  Blomlådor på balkongen
  Ska vara vända inåt eftersom de kan ramla ner och skada någon. Tänk även på när du vattnar dina blommor, så att vatten inte rinner ner på grannens balkong.

  Djur
  Om du har husdjur så måste du se till att de inte förorenar eller stör omgivningen. Rasta inte hunden på gården och se till att katten inte gör sina behov i barnens sandlåda. Tänk också på att inte lämna din hund ensam hemma eftersom en skällande hund stör grannarna.

  Mata inte fåglar
  Matning av fåglar kan locka till sig råttor och andra skadedjur och därför tillåter vi inte det. Om du upptäcker skadedjur eller ohyra i din lägenhet så är du enligt lag skyldig att anmäla det. Ring Anticimex på telefonnummer 08-517 633 00.

  Soppåsar utanför dörren
  Det är inte tillåtet att ställa ut sina soppåsar i trappuppgången eller något annat allmänt utrymme.

  Ha en fin dag och trevlig helg.

  Med vänlig hälsning
  Elin
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.